Skip links

Колку е лесно да се одбере вистинската кариерна насока за себе?

Нема ништо повозбудливо, позбунувачко и пострашно од обидот да се одлучиш за кариера. Работата не е само да пронајдеш нешто за што си добар – туку да одбереш професија што навистина ќе ја сакаш.

Прегледај професии

Прашање

Што мислиш, кои од моменталните професии нема да постојат за 30 години од сега?

Интересна професија

Човек кој чека ѕидови да се исушат

Тешко е да се поверува но има професионалци чија главна задача е да гледаат како се суши боја на ѕидови. После обсервацијата, тие прават заклучок за квалитетот на бојата. 

Интересен податок

Просечна плата за програмер/девелопер/системски админ. е 65.365 денари.

Која е твојата идна професија?

Секогаш кога се двоумиш дали нешто ти се допаѓа или не- види, слушни, прочитај нешто повеќе! Погледни ги инспиративните приказни и искуства на овие луѓе и мотивирај се!

Како можат младите да се информираат за својата идна кариера?

Какви услуги нудат средните училишта за кариерно советување?

Каков е денот на еден успешен менаџер?

Погледни ги сите видеа

Што е БИПО?

Батерија инструменти за професионална ориентација – БИПО претставува тест за кариерна ориентација на средношколци кој е составен од три различни прашалници, кои упатуваат кон различните професии и овозможуваат квалитетно и информирано кариерно ориентирање. 

Дознај повеќе

Новости

Ти треба повеќе инспирација и мотивација додека размислуваш за својата идна професија? Одлично време да ги прочиташ овие приказни и искуства.

Погледни повеќе